„Русе Кар Мотор Спорт” и тази година организира провеждането на кръг от Националния шампионат Затворен маршрут „Писта Русе”
Събитието ще се състои на 22 и 23 юни 2019 г. на пътен възел „Христо Ботев”.

Почти 40 години „Писта Русе” заема значимо място в спортния календар на Русе и е важно мероприятие за автомобилния спорт в България. Събитието се посещава от почти 30 000 зрители, любители на високите скорости и нашият град винаги се е гордеел с домакинството си. Oсновавайки се на придобития от нас опит при участието ни в международни шампионати, предлагаме един нов начин за провеждане на състезанието, а по време на паузите ще има атрактивна шоу-програма.

Съвместно с ”Българска Федерация по Картинг-НКС” и Институт за пътна безопасност, стартираме Национален Шампионaт „Безопасно шофиране” за деца до 18 г., който ще се проведе заедно със Затворен маршрут „Писта Русе”. Допълнителен регламент за мероприятието ще бъде представен на 8.06.2019 г.

”Русе Кар Моторспорт”, като официален домакин и организатор на събитието, с подкрепата и партньорството „Община Русе” и „Нетуоркс-България” ООД се обръща към всички представители на бизнеса в Русе и съмишленици за развитието на спорта в региона, да подкрепят реализирането на това мероприятие. Искаме да предложим на русенския бизнес възможност за реклама, преди и по време на състезанието. Нека превърнем „Писта Русе 2019” в един истински Моторспорт - уикенд и да допринесем за развитието на спорта и бизнеса в Русе и региона. Станете рекламодател и пряк участник в организацията на мероприятието.